Kogelbiefstuk

Kogelbiefstuk ca. 280 gram, 2 stuks. Prijs per pakje € 5,60

Prijs per kilo € 19,93.

 5,60

Productomschrijving

Waar zit kogelbiefstuk?

Kogelbiefstuk komt uit spierstuk van de koe. Kogelbiefstuk is mals vlees, de spieren in het vlees zijn namelijk kort. Het vlees is na ossenhaas en entrecôte het meest malse vlees van de rund.

Bereiding kogelbiefstuk bakken

Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.

Haal de kogelbiefstuk een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het rustig op kamertemperatuur komen.

Strooi wat zout en peper op beide kanten van het vlees.

Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.

Leg het vlees in de pan. Bak het op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin.

Afhankelijk van hoe je je biefstuk het lekkerst vindt, bak je beide zijden nog even door.

·        rare: alleen dichtschroeien is voldoende.

·        medium rare: circa 1 minuut per kant.

·        medium: circa 2 minuten per kant.

·        doorbakken: circa 3 minuten per kant.

Haal de kogelbiefstuk nu uit de pan en pak ze losjes in in aluminiumfolie. Laat ze nog een paar minuten rusten.