Lendelappen/dikke lendelappen

Lendelappen ca. 480 gram, prijs per pakje € 7,05

Prijs per kilo € 14,68.

 7,05

Productomschrijving

Lendelappen zijn magere runderlappen, gesneden van de dikke lende van het rund met een klein randje vet en dus lekker veel smaak. Lendelappen van het Black angus rund doen het goed op de BBQ (mede vanwege het randje vet dat voorkomt dat het vlees uitdroogt), maar zijn ook heel lekker als stoofvlees. 

Bereiding

Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.

Haal de stooflappen een uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het rustig op kamertemperatuur komen.

Strooi wat zout en peper op beide kanten van het vlees.

Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.

Schroei het vlees dicht tot het rondom mooi bruin is.

Haal het vlees uit de pan. Bak een gesnipperde ui en groente naar keuze in ongeveer 5 minuten gaar in het bakvet.

Doe het vlees nu terug in de pan en voeg het vocht toe, zoveel dat het vlees net onder staat. Dit kan ook wijn, bier, bouillon of water zijn.

Zet het vuur nu laag.

Doe de deksel op de pan en laat het vlees minstens een twee sudderen, totdat het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt.