Sukadelappen

Sukadelappen ca. 600 gram. Prijs per pakje € 9,30

Prijs per kilo € 15,47.

 9,30

Productomschrijving

Waar zitten de sukadelappen?
Sukadelappen (draadjesvlees) zijn afkomstig van de schouder van het rund, dit deel heet ook sukade . Het vlees bevat veel spierweefsel omdat het veel bewogen heeft. Sukade heeft midden door het vlees een pees lopen. Dit geeft het vlees een typische smaak en vleesstructuur. De pees kan je eten, vind je dit niet lekker, snijd hem dan na bereiding eruit.

Bereiding

Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.

Haal de stooflappen een uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het rustig op kamertemperatuur komen.

Strooi wat zout en peper op beide kanten van het vlees.

Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.

Schroei het vlees dicht tot het rondom mooi bruin is.

Haal het vlees uit de pan. Bak een gesnipperde ui en groente naar keuze in ongeveer 5 minuten gaar in het bakvet.

Doe het vlees nu terug in de pan en voeg het vocht toe, zoveel dat het vlees net onder staat. Dit kan ookwijn, bier, bouillon of water zijn.

Zet het vuur nu laag.

Doe de deksel op de pan en laat het vlees minstens een twee sudderen, totdat het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt.