Runderrollade

Runderrollade ca. 1100 gram, per rollade € 24,70

Prijs per kilo € 22,44.

 24,70

Productomschrijving

Waar zit de rollade?
De rollade komt uit de dikke lende van de koe.

Bereiding

De bereiding kan op verschillende wijzen. We bespreken hier het smoren, braden in de pan en in de oven

SMOREN IN DE PAN

Rondom dichtschroeien, daarna een flinke scheut (een kwart liter) vocht toevoegen, bijvoorbeeld, water, wijn of bouillon. Smoor het vlees met het deksel op de pan. De rollade wordt minder bruin, maar blijft wel lekker sappig. 

BRADEN IN DE PAN

Verhit een scheut braadboter in een braadpan. Schroei de rollade op hoog “vuur ” rondom dicht. Voeg eventueel nog wat braadboter toe en braad de rollade mooi bruin en gaar met het deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om.

BRADEN IN DE OVEN

Wrijf de rollade rondom in met boter of olie.
Leg hem in een braadslede(met de vette kant boven). Eerst op het vuur aanbraden en dan in de oven kan ook. Schuif de braadslede in een voorverwarmde oven van 200 graden en braad de rollade mooi bruin en gaar. Bedruip de rollade regelmatig met het braadvet.

BRAAD-EN GRILLTIJDEN

Runderrollade (rosé gebraden): 25 min. per 500 gram. Wil je de rollade well done gebraden, houd dan 30 minuten gaartijd per 500 gram rollade aan. 

Laat een rollade na het braden of grillen altijd vijf minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Houd de rollade eventueel warm onder aluminiumfolie of in een uitgeschakelde oven.