Rundertong

Rundertong

Prijs 8,40 per stuk

 8,40

Productomschrijving

De rundertong wordt beschouwd als orgaanvlees. Vaak zit het keelstuk nog aan de tong vast.

Bereiding
Tong wordt altijd gekookt. Daarbij komt een heerlijke bouillon vrij, vooral als het keelstuk nog aan de tong bevestigd is. De bouillon kan gedeeltelijk gebruikt worden in de saus of dient als basis voor een soep. 

Reken minstens drie uur kooktijd voor een rundertong. Voor het koken leg je de tong enkele uren in koud water. Spoel ze daarna goed af en wrijf ze in met wat zout. Kook de tong in ruim water met 8 g zout per liter water. De tong is gaar als het puntje zacht is en het vel loslaat. Stroop het vel van de gare tong en verwijder eventueel het keelstuk. De tong kan warm gehouden worden in het kookvocht. Serveer de tong in plakjes met een pikante saus zoals tomatensaus, madeirasaus of mierikswortelsaus.