Haasbiefstuk

Haasbiefstuk ca. 300 gram, 2 stuks, prijs per pakje € 11,00

Prijs per kilo € 36,71.

 11,00

Productomschrijving

Waar zit de haasbiefstuk?
De haasbiefstuk zit in de rug van het rund, in het gedeelte dat de ossenhaas heet.

Haasbiefstuk is de meest malse biefstuk die we kennen. De biefstuk wordt in dikke plakken gesneden en snel om en om gebakken.

Bereidingswijze haasbiefstuk

Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.

Haal het biefstuk een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het op een bord, op het aanrecht. Zo kan het rustig op kamertemperatuur komen.

Strooi wat zout en peper op beide kanten van het vlees.

Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.

Leg het vlees in de pan. Bak het op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin.

Bak het vlees circa 2-3 minuten per kant voor medium. Het vlees is dan nog mooi rosé van binnen.

Blijf het vlees tijdens het bakken in beweging houden. Dit kun je doen door het met een spatel of tang door de pan te bewegen. Gebruik hiervoor geen vork; als je in het vlees prikt, verliest het zijn sappen.

Haal de biefstuk nu uit de pan en pak ze losjes in in aluminiumfolie. Laat ze nog een paar minuten rusten.