Hamburgers

Hamburgers ca. 410 gram, 4 stuks, prijs per pakje € 4,90

Prijs per kilo  € 11,90.

 4,90

Productomschrijving

Waar zit de hamburger?

Over de geschiedenis van de hamburger gaan verschillende verhalen de ronde. Het ene verhaal claimt dat de hamburger uit Amerika komt, terwijl het andere verhaal zegt dat de oorsprong in de stad Hamburg, Duitsland, ligt. We weten in ieder geval zeker dat de hamburger aan het einde van de 19e eeuw is ontstaan. Het vlees voor de hamburger komt van de hals, borst, klaprib en vang.

Bereidingswijze hamburger

Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.

Haal de hamburgers een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.

Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.

Bak de hamburgers nu kort aan beide kanten bruin.

Zet het vuur lager en laat de burgers nog circa 10 minuten verder garen. Keer ze af en toe om. Je kunt rundvlees rosé eten, de burgers hoeven dus niet helemaal doorbakken te zijn.

Haal de burgers uit de pan en laat ze nog even rusten voor je ze serveert.