Magere runderlappen

Magere runderlappen ca. 550 gram, per pakje € 7,50

Prijs per kilo € 13,64.

 7,50

Productomschrijving

Waar zitten de magere runderlappen?
Magere runderlappen worden uit de hals, onderrib en vang gesneden. Op deze plaatsen zijn de spieren van de koe sterk, dit maakt het vlees wat stugger. Magere runderlappen hebben daardoor meer bereidingstijd nodig.

Bereiding

Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.

Haal de runderlappen een uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord, op het aanrecht. Zo kan het rustig op kamertemperatuur komen.

Strooi wat zout en peper op beide kanten van het vlees.

Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.

Schroei het vlees dicht tot het rondom mooi bruin is.

Haal het vlees uit de pan. Bak een gesnipperde ui en groente naar keuze in ongeveer 5 minuten gaar in het bakvet.

Doe het vlees nu terug in de pan en voeg het vocht toe, zoveel dat het vlees net onder staat. Dit kan ook wijn, bier, bouillon of water zijn.

Zet het vuur nu laag.

Doe de deksel op de pan en laat het vlees minstens twee uur sudderen, totdat het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt.